Webdesign Groningen

Het kiezen van het juiste webdesign Groningen is belangrijk, maar wist je dat je door een slecht webdesign je klanten gemakkelijk kunt afschrikken, en hier dus jezelf mee in de voet schiet? Wanneer je te weinig aandacht besteedt aan je website of hem juist te druk maakt kun je ervoor zorgen dat klanten een onprettige ervaring hebben en dus jouw product automatisch als slecht zien. Hieronder lees je hier meer over.

Het afschrikken van klanten door slecht webdesign Groningen

Dat een webdesign Groningen van groot belang is, weten veel mensen onderhand wel. Toch weet niet iedereen dat het een cruciaal onderdeel van jouw bedrijf kan zijn. Wist je namelijk dat bezoekers van een website de kwaliteit van het bedrijf bepalen aan de hand van de website? Dit betekent dus dat wanneer een website er slordig of niet professioneel uitziet, de klant besluit dat het gehele bedrijf niet goed is. Dit is dus erg zonde, omdat het zomaar kan zijn dat jouw product een gat in de markt is of gewoon erg handig en je hierdoor bezoekers en klanten misloopt of zelfs afschrikt. Zorg er dus voor dat jouw website er goed verzorgt uitziet, zodat mensen je hier positief op beoordelen. 

Webdesign Groningen

Welke componenten schrikken een klant af?

Uit onderzoek is gebleken dat veel componenten van een website een bezoeker kunnen afschrikken. Denk hierbij aan een ongepaste naam voor de website, of een layout die te complex of druk is. Daarnaast zorgt ook het gebrek aan navigatiehulpmiddelen ervoor dat een klant wordt afgeschrikt. Heeft je website veel pop-up advertenties of animaties? Dan zorg je ook hiermee ervoor dat jouw klant wordt afgeschrikt. Dit wordt namelijk als erg vervelend ervaren, en zorgt ervoor dat jouw bezoekersaantal een stuk minder wordt. Bovendien is een saai webdesign en teveel tekst een component dat ervoor zorgt dat klanten de website snel wegklikken.