architect

Wanneer je een eigen nieuwbouwwoning laat bouwen, dan staan je spannende en opwindende tijden te wachten. Dit is namelijk dé kans om een complete woning naar eigen inzicht in te delen en aan te kleden. Logischerwijs komt er sowieso een architect uit Soest (of omgeving) kijken bij dit soort grote projecten. Goede architecten kunnen namelijk met creatieve ontwerpen het maximale halen uit het potentieel van een stuk grond en een woning en wel zodanig dat het helemaal aansluit op jouw wensen én aan de veiligheidseisen. Overigens zorgt een architect niet eens ‘alleen’ voor dit eindresultaat. Lees verder om te weten wat een architect je allemaal uit handen neemt. 

architect

Dit neemt een architect je uit handen

Mocht je een eigen architect of architectenbureau inschakelen voor de totstandkoming van je eigen nieuwbouwwoning, dan zal deze je het leven makkelijker maken door de volgende taken voor zijn of haar rekening te nemen:

• Beheer van de financiën. Bij nieuwbouwprojecten is uiteraard veel geld gemoeid. Een architect zorgt dan ook dat tijdens het proces dure tegenvallers zo veel mogelijk voorkomen worden.

• Regelen van de vergunningen: je zult sowieso een gemeentelijke vergunning nodig hebben als je een woning bouwt. Soms zijn zelfs extra vergunningen noodzakelijk. Een architect zorgt dat deze vergunningen snel en onder goede voorwaarden geregeld worden.

• Een architect zorgt ervoor dat bij alle handelingen rekening wordt gehouden met bestaande wetgeving.

• En tenslotte begeleidt een architect alle facetten tijdens het bouwproces zelf.